פעילות גופנית להורדת כולסטרול

פעילות גופנית להורדת כולסטרול - כולסטרולפעילות גופנית מהווה ביטוי מפתח בעולם הרפואה, ומשמשת כפתרון אפקטיבי ומרפא בלא מעט מן המקרים. פעילות גופנית עוזרת לחטב ולעצב את הגוף, מסייעת בירידה במשקל, מפתחת סיבולת לב-ריאה, מאפשרת בניית מעקפים ללב, מחזקת את הגוף, בונה את השריר, מונעת דיכאון ומשפרת אינספור תפקודים מערכתיים בגוף האדם.

ובכל זאת, למרות כל האמור לעיל, אנשים לא עושים פעילות גופנית ברמה מספקת. החשיבות של פעילות גופנית היא מכרעת כאשר רוצים לנהל דרך חיים נכונה ובריאה. במאמר הבא תוכלו לקרוא על היתרונות של פעילות גופנית בהקשר של הורדת כולסטרול רע והעלאת הכולסטרול הטוב. מהו סוג האימון המומלץ להורדת כולסטרול, תדירות האימון, דרגת הקושי וזמן האימון.

פעילות גופנית וכולסטרול – מה הקשר?

מחקרים רפואיים כבר הוכיחו כי פעילות גופנית  (הליכה מהירה, ריצת שטח, רכיבה על אופניים, שחייה מרובה) מפחיתה את התחלואה במחלות לב ומביאה לשיפור ניכר בפרופיל השומנים בדם. אחד היתרונות הבולטים של הפעילות הגופנית היא בהורדת רמות הכולסטרול הרע, והעלאת רמות הכולסטרול הטוב.

החוקרים גילו כי פעילות גופנית סדירה בדרגת קושי סבירה מורידה את רמות הכולסטרול הרע אצל כולם – החל מילדים שנמצאו כולסטרול רב בגופם, ועד למבוגרים החולים בחלות לב, סכרת ועוד. עיקר ההשפעה היא על הפחתת הכולסטרול הרע. שיפור ברמות הכולסטרול הטוב תלוי גם ברמות הכולסטרול הרע, בסוג האימון ובדרגת הקושי. פעילות גופנית סדירה תוביל מהר לירידה בריכוזי השומנים בדם, ברמת הסוכר ובערכי לחץ הדם.

פעילות גופנית וכולסטרול – אימון מומלץ

כל אדם באשר הוא, בכל מצב רפואי ובכל גיל, יכול להרוויח מפעילות גופנית. את תוצאות האימון מרגישים לרוב באופן מיידי, אפילו לאחר האימון הראשון. גם מבחינה פיזית, ובעיקר מבחינה נפשית ( הקשר בין כולסטרול ולחץ נפשי) ובריאותית.

בדיקות גופניות: לפני שמתחילים לעסוק בפעילות אירובית על בסיס קבוע, מוטב לעבור בדיקה גופנית כוללת, להתייעץ עם הרופא המטפל ולקבל את אישורו. זה נכון שפעילות גופנית סדירה טובה לכולם, אבל יש להתאימה באופן אישי בהתאם למצב הבריאותי של המתאמן, ליכולותיו ולאורח חייו. במידה וקיימת מגבלה גופנית כלשהי הרופא יוכל להמליץ ממה כדאי להימנע ומה כדאי לשפר ולתת את הדגש לכך בתכנית האימונים.

שגרה והתמדה: אחרי שנתקבל אישור מהרופא אפשר לצאת לדרך! ראשית, מוטב לאמץ גישה לפיה פעילות גופנית היא שגרה טבעית של חיי היומיום ולא מטלה מעיקה שנכפתה עליכם בכוח. איך עושים את זה? זה הזמן למצוא פעילות גופנית אירובית שיהיה לכם מהנה לעשותה. פעילות גופנית שאין בה הנאה תיזנח במהרה.

סוג האימון: אימון אירובי נמצא כיעיל בטיפול נגד כולסטרול גבוה: פעילות כגון הליכה, רכיבה על אופניים, שחייה, ריקוד וכיוצ"ב. פעילויות אלה בריאות ומפחיתות את השחיקה ואת העומס על המפרקים ביחס לפעילויות אירוביות אחרות כמו ריצה. בנוסף, אימון לשיפור הכוח באמצעות משקולות אמנם אינה מביאה לעלייה ממשית לכולסטרול הטוב אך כן מביא לירידה ברמות הכולסטרול הרע.

כמה? חשוב מאוד להתמיד באימונים ולאו דווקא להתמקד בקושי שלהם. המצב האידיאלי אליו יש לשאוף הוא חמישה אימונים בשבוע, כאשר כל אימון אורך לפחות חצי שעה. במידה ואינכם מצליחים להתמיד עם אימון אירובי לאורך חמישה ימים בשבוע, אפשר להתאמן שלוש פעמים בשבוע במשך 45 דקות כל אימון.

דרגת הקושי: כדי להפחית את הכולסטרול הרע, מומלץ לבצע אימונים בדרגת קושי בינונית.לעומת זאת, יש לבצע אימון בדרגת קושי גבוהה, לפחות שלוש פעמים ביום, כאשר רוצים להעלות את רמות הכולסטרול הטוב..

איך? אפשר להרשם לחדר כושר, לחזור לפעילות הספורטיבית האהובה עליכם, לקחת מאמן כושר אישי או לעשות סיבוב בפארק. העיקר שתעשו כושר!

טל מרום מטפלת בכולסטרול
טל מרום מטפלת בכולסטרול

טל מרום, מנהלת ומיידת המרכז לטיפול בכולסטרול. טל מגיעה עם ניסיון עשיר בתחום ומיד לאחר סיום הלימודים באקדמיה הקדישה את זמנה לעזור למטופלים להגיע להצלחות ותוצאות משנות חיים

אז מה היה לנו בכתבה: