סימוביל – תרופה חדשה להפחתת רמת הכולסטרול

עודף כולסטרול הוא מנת חלקם של רבים בעולם המערבי, בין אם עקב הרגלי תזונה לא בריאים, היעדר פעילות גופנית מספקת,סימוביל משקל עודף, מחלת רקע או כל סיבה אחרת. עודף כולסטרול, ובעיקר הכולסטרול "הרע" (LDL), עלול לגרום לשורה ארוכה של בעיות, בראשן מחלות והתקפי לב, אירועים מוחיים ועוד. מכאן שרמות בלתי תקינות של כולסטרול עלולות לגרום לסכנת חיים מוחשית, כפי שאכן קורה לא מעט למרבה הצער.

חשוב לזכור שעודף כולסטרול הוא בעיה שניתן לצמצם משמעותית אם בוחרים בטיפול או בסדרת הטיפולים הנכונים. סימוביל, תרופה ייעודית להפחתת רמות הכולסטרול בדם, נכנסת לתוכנית הטיפולים בבעיה בלא מעט מקרים.

איך עובדת התרופה סימוביל הלכה למעשה?

סימוביל (על שמותיה המסחריים: סימבקור, סימבקסון וסימבסטטין-טבע) היא תרופה ממשפחת הסטטינים, אשר מיועדת להפחית את רמת הכולסטרול בדם. בפועל הדבר נעשה בהמשך עיכוב הפעילות של אנזים בכבד, בשם HMG-CoA Reductase, שלוקח חלק בתהליך ייצור הכולסטרול בכבד. מחקרים הוכיחו כי כתוצאה מהאפשרות לאיזון רמות הכולסטרול בגופו של המשתמש, שהיא חשובה בפני עצמה, התרופה עשויה להפחית בצורה ישירה את הסיכויים שיסבול מבעיות לב או מוח.

חשוב לציין שעל מנת שהתרופה תהיה יעילה, האדם הנוטל אותה חייב להקפיד הקפדה יתרה על אורח חיים נכון: להקפיד על תזונה מאוזנת, לצמצם את צריכת המאכלים עתירי הכולסטרול, להתמיד בפעילות גופנית, להימנע באופן גורף מעישון וכן הלאה. אחרת, ייתכן שהשפעת התרופה על הגוף תהיה מצומצמת מאוד. זאת כמובן לצד העובדה שאורח חיים שכזה אינו נחשב לבריא עבור הגוף עקב אלף ואחת סיבות אחרות.

חשוב להכיר גם את תופעות הלוואי

בשנים עברו, מינוני הסימוביל שהותאמו לאנשים שסבלו מעודף כולסטרול היו גבוהים בצורה משמעותית מאשר הנהוג כיום. בעת הנוכחית, המודעות לתופעות הלוואי האפשריות של התרופה – ביניהם כאבים, רגישויות, חולשת שרירים, חום גבוה ועוד – הביאו להפחתה מסוימת של השימוש בה. בכל מקרה על המשתמשים להיות עם האצבע על הדופק ולדווח לרופא המטפל בהם על כל תופעת לוואי שהם חווים במהלך תקופת הטיפול, וכמובן שגם לאחר מכן.

כיום היא נחשבת לתרופה בדרגת חוזק בינונית, כלומר, ישנן תרופות המשפיעות בצורה משמעותית יותר על הגוף, ותופעות הלוואי שלהן עולות בהתאם. כך למשל אם מגלים שהתרופה אינה מבצעת את המטרה שלשמה נלקחה בצורה משביעת רצון, ניתן לעבור לתרופות דוגמת אטורבסטטין או רוזובסטטין מאותה משפחה.

טרם תחילת השימוש בתרופה, יש להיוועץ עם הרופא המטפל ולהעביר לו את כל המידע הדרוש על ההיסטוריה הרפואית של האדם ועל מצבו בהווה, כולל תרופות או תוספי תזונה שהוא נוטל בעת הנוכחית להתמודדות עם מצבים רפואיים שונים. ידועות כיום תרופות אשר שילובן עם סימוביל עלול להיות מסוכן, או לכל הפחות לחייב הפחתה או התאמה של מינוני התרופות.

למי סימוביל מיועדת?

סימוביל מיועדת כאמור לאנשים הסובלים מרמות גבוהות של כולסטרול בדם, אבל לא רק. לאנשים שסבלו בעברם מאירועים מוחיים או מאירועי לב מומלץ פעמים רבות ליטול את התרופה. כך גם לחלק מחולי הסוכרת. מנגד, התרופה אינה מותרת לשימוש לנשים בהריון או במהלך תקופת ההנקה.

סימוביל, על שמותיה המסחריים השונים, מגיעה בצורת טבליות. המינון השכיח שלה הוא 40-10 מיליגרם, פעם ביום, בערב או לפני השינה. המינון המקסימלי עומד על 80 מיליגרם ביום. נטילת התרופה מבחינה מעשית מחייבת מרשם רופא, כאשר החדשות הטובות מהבחינה הזו הן שבשנים האחרונות התרופה הוכנסה לתוך סל הבריאות. על המשתמשים בתרופה מוטלת חובת המעקב אצל רופא וביצוע בדיקות דם באופן תקופתי, בהתאם להנחיות שלו.

לקריאה נוספת:
סימבסטטין-טבע Simvastatin-Teva – שירותי בריאות כללית

טל מרום מטפלת בכולסטרול
טל מרום מטפלת בכולסטרול

טל מרום, מנהלת ומיידת המרכז לטיפול בכולסטרול. טל מגיעה עם ניסיון עשיר בתחום ומיד לאחר סיום הלימודים באקדמיה הקדישה את זמנה לעזור למטופלים להגיע להצלחות ותוצאות משנות חיים

אז מה היה לנו בכתבה: