3 מתכוני מרק עדשים נפלאים המתאימים לסובלים מכולסטרול גבוה

האם יש תזונה שמתאימה במיוחד להורדת כולסטרול? ובכן, אם יש תזונה שמתאימה במיוחד להעלאתו – אולי יש אחת שעוזרת3 מתכוני מרק עדשים נפלאים המתאימים לסובלים מכולסטרול גבוה לשמור על איזון ובריאות מיטיבה. ואכן, מוסדות רפואיים ממליצים על קטניות, כמו חומוס, עדשים, שעועית, אפונה, וכיוצא בזה. על כן, נרצה לחלוק כאן מספר מתכוני מרקי עדשים – שיכולים להשתלב בתזונה של אנשים שמנסים לאכול קטניות, מתוך הנחה שזה יתמוך את הבריאות שלהם ויתאים להנחיות הרופא.

עדשים יכולים להגיע בקשת של צבעים. כתומים, צהובים, אדומים, שחורים וכו', וחלקם בטעמים שונים. עדשים כתומות הן המהירות ביותר לבישול, מרקמן רך לאחר הבישול – והן לא שומרות על צורה שלמה לאחריו, אלא מתמוססות לכדי מחית.

לא צריך להשרות עדשים כתומות, ואפשר לרכך אותן למרקם רצוי תוך כדי בישול. אם רוצים להכין פשטידות או מאפים, אפשר לבשל במים רותחים כחצי שעה, לסנן ולהמשיך כרגיל במתכון. אם לא מבשלים את העדשים – יש לשטוף אותן כ-3 פעמים.
כוס עדשים כתומות מבושלות יכולה לספק כמעט את כל הכמות היומית המומלצת לצריכת חומצה פולית – אם לכל אדם יש כמות אחרת, אז גם זה עניין.

עדשים כתומות יכולות להשתלב היטב בממרחים, פשטידות, מרקים ותבשילים, כאמור – בלי לבשל אותן קודם לכן. אם כי, יש שיגידו כי הן לא מומלצות לסלט. ואכן, הכנו כאן שלושה מתכונים, שיכולים לעבוד עם עדשים כתומות.

מתכון למרק עדשים עשיר

כדי להכין מרק עדשים עשיר מתבקש להכין 3 כפות שמן זית, בצל גדול אחד (קלוף וקצוץ דק), גבעול סלרי קצוץ אחד, חצי כוס כוסברה קצוצה, כוס אחת של עדשים ירוקות, כפית מלח אחת, כפית אחת של פלפל שחור גרוס, 6 כוסות של ציר עור (או 6 כוסות מים רותחים + 2 כפות אבקת מרק), 3 כפות של מיץ לימון טרי ולהגשה: עלי כוסברה.
זה יכול להספיק, עבור שש מנות.

הכיצד מכינים?

  • בשלב הראשון: מחממים את שמן הזית בסיר רחב, (אם כי יש מחקרים שאומרים שזה לא בריא לחמם שמן זית, ויש מחקרים שמפריכים זאת – נשאיר זאת לאחריות הקורא), מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה. מוסיפים לאחר מכן את הסלרי, עם הכוסברה והעדשים – ומטגנים על להבה בינונית, 15 דקות, תוך כדי שממשיכים לערבב.
  • בשלב השני, אפשר להוסיף את תבליני המלח והפלפל ולערבב אותם פנימה, ולאחר מכן להוסיף את מי הציר – לכסות ולהביא לרתיחה. אפשר לטעום כדי לדייק את התיבולים.
  • לאחר מכן, מנמיכים את הלהבה, ומאפשרים למרק להתבשל כך כ-45 דקות, עד ריכוך העדשים. ולאחר כך, טוחנים את המרק בבלנדר מוט, או מעבד מזון – ואז מחזירים לסיר.
  • כמעט אפשר להגיש – להוסיף מיץ לימון וניתן לעטר בעלי כוסברה. מוכן.

מתכון למרק עדשים ותפוחי אדמה

מדובר במתכון שגם ילדים יכולים לאהוב. אפשר לשלב דרכו קטניות עשירות בחלבון בברזל. המתכון אמור להיות קל, כשעה ו-50 דקות של הכנה, ואפשר להפיק ממנו 4 מנות או כך.
מבחינת המרכיבים, יש לנו את הנזכרים לעיל:
1 כוס עדשים ירוקות
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 בצל בינוני קצוץ
1 כרישה פרוסה דק
1 קופסת עגבניות קלופות, 400 גרם
5 כוסות מים
1 עלה דפנה, ענף תימין, מלח ופלפל שחור
200 גרם תפוחי אדמה צהבהבים, חתוכים לקוביות קטנות

  • כאשר מתחילים עם השריית העדשים במים, למשך מספר שעות, ואז לסנן אותן. לאחר מכן, מחממים שמן זית בסיר למרק. מבשלים שום קצוץ, בצל וכרישה על אש בינונית, לחמש דקות. עד שרואים שהירקות מגירים נוזלים אך לא משחימים. שלב זה ישפיע עד מאוד על טעמו של המרק.
  • לאחר מכן, מעבירים את העגבניות הקלופות למסננת, וכותשים לתוך הסיר. מוסיפים עלי דפנה, וענף תימין – ומבשלים עוד 5 דקות כך.
  • לאחר מכן, אפשר להוסיף את העדשים והמים – להביא לרתיחה ואז להנמיך את האש, ולבשל כ-45 דקות עד שהעדשים כמעט מוכנות. בשלב זה, ניתן להוסיף את תפוחי האדמה, לבשל עוד 20 דקות, עד שהם רכים ומוכנים.
  • וכעת, ניתן לתבל במלח ופלפל שחור, ולהגיש לצד לחם מלא (אם כי, לחם כנראה לא תומך בכולסטרול).

מתכון למרק עדשים כתומות

כאמור, כאשר מדובר בעדשים כתומות – לא צריך להשרות. זמן העבודה הוא כרבע שעה, בזמן שזמן ההכנה הוא כשעה וחצי, או קצת יותר – בהתאם. להכין מראש סיר מרק בינוני.
אנחנו נשתמש במצרכים הבאים:
2 כוסות עדשים כתומות
בצל קצוץ קטן
גבעול סלרי קצוץ
2 עגבניות מגורדות
מלח ופלפל
כפית כורכום
כף מרק עוף

  • בתחילה, מרתיחים מים בסיר – בו העדשים יתבשלו כרבע שעה. ראשית לסנן את העדשים ולשטוף היטב תחת מים קרים. בסיר מרק גדול – אפשר לטגן בצל, עד שהופך לשקוף. בשלב זה להוסיף את הכורכום ולערבב.
  • כעת ניתן להוסיף עגבניות, סלרי, מלח, מרק עוף – כמו גם את העדשים הכתומות.
  • למלא את הסיר במים רותחים ולהביא לרתיחה. להנמיך להבה ולבשל מרק לשעה – עד שהעדשים רכות.
  • ניתן לטחון את המרק ליצירת מרק עדשים סמיך, אם רוצים – כיוון שניתן לאכול גם כך.

אולי יעניין אותך גם:

בישול-ללא-שומן-רווי

מילון המזונות להפחתת כולסטרול

Picture of טל מרום מטפלת בכולסטרול
טל מרום מטפלת בכולסטרול

טל מרום, מנהלת ומיידת המרכז לטיפול בכולסטרול. טל מגיעה עם ניסיון עשיר בתחום ומיד לאחר סיום הלימודים באקדמיה הקדישה את זמנה לעזור למטופלים להגיע להצלחות ותוצאות משנות חיים

אז מה היה לנו בכתבה: