רמות גבוהות של כולסטרול עלולות להחמיר את דרגת הקורונה, חוקרים מצאו

על פי ממצאם של חוקרים, הימצאות של רמות גבוהות של כולסטרול בדם זהו דבר שעלול להחמיר את דרגת הקורונהרמות גבוהות של כולסטרול עלולות להחמיר את דרגת הקורונה, חוקרים מצאו ממנה סובלים. הסיבה לכך היא כי הנגיף מסוגל להיצמד לקולטן ספציפי שמצוי בכולסטרול. בכל אופן, ישנו גם היבט חיובי, לפיו חלק מהחוקרים מאמינים כי הדבר יאפשר לפתח טיפול מניעתי וזאת באמצעות טיפול בכולסטרול גבוה.

השפעה עצומה של הקורונה על האנושות

מאז פרצה הקורונה בסין ועד היום כמות עצומה של אנשים מתו בעקבות הנגיף וזאת כאשר עוד המונים סבלו מתופעות לוואי חמורות יותר ופחות, כדוגמת אובדן חוש טעם. על פי מחקרים שבוצעו לאחרונה אפשר לראות בין הגורמים העיקריים שמשפיעים על מידת החומרה של המחלה אפשר למנות את מצב הבריאותי של האדם שנדבק בווירוס.

המטרה העיקרית בקיום של מחקרים לחיפוש אוכלוסיות הסיכון היא הרצון לאתר את האוכלוסיות הללו, כדוגמת אלה עם כולסטרול גבוה בדם, ולאחר מכן להציע להם טיפולים מניעתיים כדי להפחית במידה ניכרת את הסיכויים שלהם לסבול ממחלה קשה.

הודות למחקרים שבוצעו לאחרונה ישנה הבנה כי אנשים עם עודף משקל והימצאות גבוהה של כולסטרול בדם נמצאים בסיכון מוגבר למחלה קשה, דבר שמעורר את הצורך והחיפוש אחר פתרונות מניעתיים שיסייעו להפחית את התחלואה בצורה ניכרת ואפקטיבית ככל האפשר.

מה היו ממצאי המחקר?

על פי המחקר שהתפרסם בכתב העת "Nature Metabolism", כמות הכולסטרול בדם היא בעלת קשר ישיר למידת החומרה של מחלת הקורונה ממנה עלולים לסבול. נמצא קולטן בכולסטרול שמאפשר לנגיף לחדור לתאי הגוף ולעשות זאת בצורה הרבה יותר מהירה, קלה וקטלנית.

עוד לפני המחקר כבר היה ידוע שאנשים עם בעיות לב וכאלה שסובלים מעודף משקל הם בעלי סיכון גבוה יותר לסבול ממחלת קורונה קשה. לצד זאת, המחקר אפשר לנו להבין כי ישנו קולטן ייחודי בכולסטרול שמוביל להחמרה של המחלה, דבר שיכול לסייע לחוקרים לפתח בהמשך טיפולים נקודתיים אשר יהיו בעלי אפקטיביות גבוהה במיוחד.

מנגנון הפעולה, וגם חדשות טובות בנושא

לאחר חדירה של הנגיף לגוף הוא מסוגל להיצמד לקולטני HDL, שנחשבים לכולסטרול הטוב. לאחר מכן זה מקל על חלבון הספייק של הקורונה להיקשר לקולטני ACE2 ואז לחדור לתאים בקלות. החלק החשוב והמעניין במחקר הוא העובדה כי לאחר שהם ניסו לחסום את הקולטן, הם הצליחו למנוע הדבקה בנגיף.

כך ישנה תקווה שיהיה ניתן לפתח טיפולים אפקטיביים אשר יפחיתו במידה משמעותית את הסיכוי לחלות במחלה קשה עקב הידבקות בקורונה. החוקרים צפויים להתמקד כעת ביישם של מסקנות המחקר שלכם ולנסות לפתח טיפול שיאפשר למנוע את מידת הסיכון של אוכלוסיות הסיכון הידועות.

טיפול כזה יוכל להיות מהפכני ולקחת את המאבק בנגיף למקום הרבה יותר טוב. לאור זאת אפשר לראות כי ישנן לא מעט חדשות טובות שהופכות את המאבק בנגיף לכזה שבסופו של יום יד האדם תהיה על העליונה.

זאת יחד עם מחקרים רבים שמתבצעים בתקופה האחרונה ומנסים לאתר את מנגנון הפעולה של הנגיף יוכלו לספק לנו נקודת מבט חדשה לחלוטין וכזו שתשים סוף למידת הקטלניות של הנגיף. לפיכך אפשר לראות כי צפויות לא מעט חדשות טובות בהמשך הדרך בנושא הזה, כפי שזה נראה כעת.

בעת הלא רחוק יהיה ניתן למצוא טיפול מניעתי אפקטיבי במיוחד לקורונה שיהפוך את הנגיף הזה לפחות קטלני ובצורה משמעותית למדי. דבר שיהיה בעל השפעה עצומה על חייהם של רבים שרוצים לחזור לשגרה.

טל מרום מטפלת בכולסטרול
טל מרום מטפלת בכולסטרול

טל מרום, מנהלת ומיידת המרכז לטיפול בכולסטרול. טל מגיעה עם ניסיון עשיר בתחום ומיד לאחר סיום הלימודים באקדמיה הקדישה את זמנה לעזור למטופלים להגיע להצלחות ותוצאות משנות חיים

אז מה היה לנו בכתבה: